خوراک دال عدس اصالتاً یک غذای خوزستانی است اما به دلیل طعم لطیف و
متفاوتی که دارد در تمام ایران طرفدار پیدا کرده است.
دال عدس سرشار از آهن و ویتامینهای گروه ب است و میتواند یک پیش غذای سبک، غنی و رژیمی به حساب بیاید.
مواد لازم:
عدس قرمز دو پیمانه
پیاز بزرگ یک عدد
سیر رنده شده دو قاشق سوپخوری
رب گوجه فرنگی 2قاشق غذاخوری
ادویه یک قاشق چایخوری
فلفل قرمز یک قاشق غذاخوری
روغن یک قاشق غذاخوری
طرزتهیه:
عدس قرمز رو بشویید و با یک لیوان آب به مدت 20 دقیقه حرارت دهید تا پخته
شود. توجه داشته باشید که دال عدس خیلی زود نرم میشود و مدت پخت کوتاهی
دارد بنابراین با شعله ملایم بپزید.
پیازها را مکعبی خرد کرده و تفت دهید تا سبک شوند و در انتها به آن زردچوبه
اضافه کنید. در صورت تمایل میتوانید مقداری پیاز خلالی برای تزئین غذا
سرخ کرده و کنار بگذارید. حالا سیر رنده شده را به پیازهای مکعبی اضافه
کنید و تفت دهید تا طلایی شود. نمک فلفل و ادویههای دلخواه را به پیازها
اضافه کرده و با دو قاشق رب تفت دهید تا رب رنگ باز کند و قرمز روشن شود.
سس آماده شده را به دال عدسها اضافه کنید و هم بزنید تا رنگ رب در تمام
غذا پخش شود. در همین حالت غذا را 5 دقیقه دیگر حرارت دهید تا جا بیفتد.
نکته:
* این غذا را میتوانید هم با نان هم با برنج میل کنید.
* در جنوب کشور این غذا با گرد لیمو عمانی یا آب تمبر هندی مزهدار میشود.
در صورت تمایل به ترشی میتوانید غذا را با این طعم دهندهها ترش کنید.