مثبت نگری=سلامتی

مثبت نگری یعنی داشتن آرامش،جمع گرا بودن،دوست داشته شدن،موفق بودن

مثبت نگری=سلامتی

مثبت نگری یعنی داشتن آرامش،جمع گرا بودن،دوست داشته شدن،موفق بودن

این وسوسه همیشگی

آرزو حسنی


شاید شما هم از آن دسته همسرانی باشید که برخی اوقات با خود فکر می‌کنند واقعاً من باید با همین ترتیب به زندگی ادامه دهم و تمام رفتارهای آزاردهنده همسرم را تحمل کنم و هیچ تلاشی برای تغییر آنها نکنم. واقعیت این است که شاید توقعِ نداشتن هیچ گونه تلاشی برای تغییر دادن همسر، توقع درستی نباشد. اگر شما می‌خواهید اقدامی برای تغییر همسرتان بردارید شاید توصیه‌های جاناتان رابینسون، روان شناس، بتواند هم باعث تغییر دادن همسرتان شود و هم رابطه شما و او را در معرض آسیب‌های تازه قرار ندهد.

جاناتان رابینسون تغییر دادن همسر را مانند انجام عمل جراحی توصیف می‌کند و مرحله به مرحله توصیه‌هایی برای آماده کردن همسر برای این عمل دارد. این شما و این توصیه‌های جاناتان رابینسون:



من تو را قبول دارم

اولین قدم برای عمل جراحی، آماده شدن برای آن است. حالا که قرار است همسر شما مورد عمل جراحی قرار بگیرد باید او را برای این کار آماده کنید. اما این آماده کردن به چه صورت باید باشد؟

هر آدمی «حساب عزت نفس» ویژه خود را دارد. زمانی که شما از همسرتان می‌خواهید تا تغییر کند در صورتی که حواس شما نباشد ممکن است صحبت شما از دید او سرزنش محسوب شده و در نتیجه احساس کند که دارید به عزت نفس او ضربه می‌زنید. زمانی که فردی احساس کند طرف مقابل او دارد به عزت نفش او ضربه می‌زند، حالت دفاعی پیدا کرده و البته تعجبی ندارد که دیگر به صحبت‌های او گوش نکند. اما راه چه می‌تواند باشد که هم بتوانید صحبت خود را به همسرتان منتقل کنید و هم به عزت نفس او آسیبی وارد نسازید.

یک راه مناسب برای این موضوع، آغاز صحبت‌های خود با کمی تعریف و تحسین از همسرتان و رابطه ای است که با او دارید. با این کار شما در همسرتان این احساس را ایجاد می‌کنید که او را دوست دارید، کلیت رفتارها و برخوردهای او را قبول دارید و برای او احترام قائلید. فقط یادتان باشد اگر تا قبل از این شما عادت به تعریف از همسرتان نداشتید، لازم است ابتدا کمی در این رابطه تمرین کنید تا رفتار شما مصنوعی نباشد.

نکته دیگری که در این زمان باید به آن توجه داشت، انتخاب زمان مناسب است. زمانی که همسرتان روز دشواری داشته، تعریف‌های شما قطعاً به درستی شنیده نخواهد شد چه برسد به صحبت‌های بعدی شما. سعی کنید کمی تحمل کنید اما زمان مناسبی که وضعیت روانی او خوب است را انتخاب کنید.



می دانم همه‌اش ایراد تو نیست

مرحله دوم نشان دادن نیت مثبت خودتان است. برای این کار ابتدایی‌ترین کار و البته موثرترین آن این است که کمی از مسئولیت مشکل را شما به گردن بگیرید. شاید این حرف به نظر شما عجیب و حتی غیرمنصفانه بیاید. اما شاید با یک مثال متوجه منظور آقای رابینسون شوید. اگر شما از دیر کردن‌های دائمی همسرتان دلخور و کلافه شده‌اید می‌توانید مساله را به این صورت پیش او بیان کنید که وقتی تو دیر می‌آیی من دچار اضطراب می‌شوم، چرا که یاد دوران مدرسه و تاخیرهای صبحگاه می‌افتم. شاید به نظر عجیب باشد اما احساس خیلی بدی به من دست می‌دهد. یا اگر مشکل شما از کوره در رفتن همسرتان در زمان عصبانیت است. می‌توانید اشاره‌ای به تجربیات قبلی خود در این زمینه داشته و بگویید چرا این قدر روی این موضوع حساس شده‌اید.

اما شاید شما با خود فکر کنید که اگر من این کار را انجام دهم، پاسخ او نیز روشن است، او می‌گوید مشکل خودت است! اما یادتان باشد شما قبل از این از همسرتان تعریفی داشته‌اید و او را تحسین کرده‌اید و در او احساسی خوشایند ایجاد کرده‌اید و حالا نیز دارید نیت مثبت خود را آشکار می‌کنید. اگر تا به این جای کار توانسته باشید کار را به درستی پیش ببرید، احتمال اینکه همسرتان بازخودی منفی داشته باشد، بسیار کم است. هر چند نمی‌توان احتمال آن را کاملاً رد کرد. اگر همسرتان علی رغم تمام تمهیدات بازخوردی منفی داشت، در عوض اصرار به ادامه، کار را به زمان دیگری موکول کنید.



به نظر تو چه کار کنیم؟

اما مرحله سوم کار، زمانی است که شما قرار است به صورتی روشن بیان کنید که مشکل چیست و از او بپرسید که به نظر او برای حل این مساله چه می‌توان کرد. فراموش نکنید که نظرخواهی از همسر نکته بسیار مهمی است. اگر قرار باشد شما به همسرتان بگویید که او باید چه تغییری کند و از چه راهی این کار را انجام دهد به احتمال بسیار با مقاومت شدید او روبرو خواهید شد.

البته حتی اگر شما در مراحل قبلی دقت لازم را داشته باشید باز ممکن است همسرتان در این زمان عکس‌العملی منفی نشان دهد. در این شرایط بهتر است در عوض وارد شدن به بحثی بی‌نتیجه تنها اشاره کنید که احساس می‌کنید زمان مناسبی را برای صحبت در این مورد انتخاب نکرده‌اید و از او معذرت بخواهید و صحبت را به زمان دیگری موکول کنید.

اما ممکن است واکنش همسرتان بسیار متفاوت با حالت بالا باشد. ممکن است او پیشنهاد بسیار خوبی برای تغییر کردن خودش بدهد؛ حالتی ایده آل. اگر این حالت پیش آمد سعی کنید با تعریف از پیشنهاد او انگیزه لازم برای عمل کردن را در او تقویت کنید. اما شاید پاسخ او حالت دیگری باشد و آن اینکه او بگوید چیزی به ذهن اش نمی‌رسد. در این حالت از او اجازه بخواهید تا شما پیشنهادات خود را ارائه دهید. یادتان باشد در این مرحله لازم است شما حداقل دو پیشنهاد ارائه دهید تا همسرتان حق انتخاب داشته باشد.



حرف آخر

علی رغم اینکه جاناتان رابینسون به صورت قدم به قدم راه تغییر دادن همسر را معرفی می‌کند اما معتقد است از این روش نباید چندان استفاده کرد. او می‌گوید چون هیچ کسی دوست ندارد مجبور به تغییر شود، تنها در مواردی که رفتاری به شدت باعث آزار شما می‌شود، از این روش استفاده کنید. یادتان باشد اگر قرار باشد شما به صورتی دائمی از همسرتان بخواهید در حوزه‌های مختلف تغییر کند، به زودی او به تنگ آمده و احتمالاً با واکنش بسیار منفی او روبرو خواهید شد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد